bibicjokodomc

KvantAvtorska sabotaža v Novi GoVorici in Mesto knjige predstavljata:

BRATKO BIBIČ: Brezmejnost harmonike (pogovor)
JOKO in DOMC s prijatelji: WADDA (koncert)

Avla Železniške postaje Nova Gorica // Vstop prost in zaželjen
Petek, 18. 11. 2016, ob 19. uri.

Zadnje letošnje druženje ljubiteljev najbolj glasnih in rimanih kvant bo v znamenju harmonike. V sabotirani avli železniške postaje v Novi Gorici bomo najprej prisluhnili pogovoru s harmonikašem, skladateljem in filozofom Bratkom Bibičem, ki je nedavno izdal zanimivo monografijo “Harmonika za butalce”.
V njej avtor sooči poglobljen vpogled v zgodovino razvoja tega glasbenega inštrumenta, njegovo rabo skozi čas in prostor ter njen simbolni pomen v naši družbi kot nepogrešljiv zvočni spremljevalec vsake podalpske veselice in družabne procesije. Ironični, a hkrati kritični vpogled v butalskost domačnosti skozi meh narodnega inštrumenta.
Z avtorjem se bo pogovarjal novogoriški glasbenik Boštjan Simon.
Na predstavitvi bo na voljo tudi knjiga po znižani ceni.

Po pogovoru bo sledil koncert lokalne skupine JOKO in DOMC s prijatelji. Glasbeni nastop temelji na interpretaciji odraščanja človeka. Skozi posamezna življenjska obdobja je poslušal različne zvrsti glasbe in imel različne eksistencialne probleme. Od preveč permisivne vzgoje, prve ljubezni, pa vse do prepovedanih substanc in smrti. V uro dolgem nastopu vas bodo popeljali skozi različne glasbene stile in obdobja, v katerih se bodo bolj ali manj našli vsi. Kakor wadda (voda) je tudi življenje človeka polno preprek, ki se enkrat konča nekje v morju.

Zasedba:
Jože Strel – Joko, vokal in strunetrgajoče znanje kitare
Domen Uršič – Domc, mačjenaliki vokal
Erik Gregorič – Erik, virtuoz na harmoniki
Peter Šavli, džezovska začimba na solo kitari
Janez Cucek – Johnny, včasih na basu in naslednjič na škafu
Primož Podobnik – stepač po bobnih