Večjezičnost

 


Natečaj za vizualno podobo festivala
MESTO KNJIGE


Rok za oddajo:
20. april 2021

Bliža se poletna edicija knjižnega festivala Mesto knjige, z njim pa tudi nuja po novi vizualni opremi. Po uspešnem razpisu za podobo leta 2019 smo se odločili, da letos ponovimo javni razpis in tako v oblikovanje festivala vključimo tudi vas.

 Letošnja tema festivala je večjezičnost, zato vas vabimo, da nam pošljete svoje tematske predloge za podobo do 20. aprila 2021 na pisarna[pri]razpotja.si z zadevo MK2021 natečaj. Zaenkrat ne iščemo končnih rešitev, temveč ilustracije, ki bodo kar najbolje predstavile vašo interpretacijo teme in slog.

 Avtorju sprejetega predloga ponujamo honorar v višini 500 eur, samostojno razstavo v kulturnem stičišču Carinarnica in predstavitev v medijih ter na socialnih omrežjih.

 Pošlji nam svoj predlog in sodeluj pri osrednjem literarnem festivalu na Primorskem!

 Ekipa festivala Mesto knjige

 

Pogoji sodelovanja

  • Posameznik lahko prijavi največ tri predloge, vsak predlog naj bo predstavljen z ilustracijo, ki čim bolje reprezentira temo. Ilustracije so lahko v poljubni resoluciji in velikosti, vendar pa pri delu upoštevajte, da jih bomo potrebovali za različne aplikacije in dimenzije (plakati, mestni plakati, pasice, spletna stran itd.);

     

  • Ilustracija mora biti avtorsko delo, ki pred tem še ni bilo objavljeno ali razstavljeno;

     

  • Žirija bo upoštevala samo predloge, ki bodo poslani do 23:59 v torek, 20. 4. 2021, na e-naslov pisarna[pri]razpotja.si;

  • Avtor zmagovalne ilustracije se zavezuje, da bo v dogovorjenem roku in po svojih najboljših močeh izdelal ilustracije, ki jih naročnik potrebuje za izvedbo aktivnosti.

Izbor in nagrada
Avtor zmagovalne rešitve prejme nagrado v višini 500 eur, ki zajema avtorski honorar za 1 osrednjo ilustracijo (ki jo je moč uporabiti v različnih aplikacijah) in 5 dodatnih ilustracij za potrebe spremljevalnih tiskovin in promocijskih materialov.

Poslane predloge bo ocenjevala žirija v sestavi članov ekipe festivala: Katja Pahor, Neja Repe in Miha Kosovel. O rezultatih natečaja bomo prijavljene obvestili najkasneje 30. aprila 2021.
Naročnik si pridržuje pravico, da ne izbere nobenega izmed predlogov.

Dodatna vprašanja?
Pošljite jih na naš e-naslov pisarna[pri]razpotja.si.


Mesto knjige organizira Društvo humanistov Goriške. Projekt sofinancirata Javna agencija za knjigo RS in Mestna občina Nova Gorica.