O minifestivalu

Festival in knjižni sejem Mesta knjige bosta letos na temo Tiranije letos potekala med 29. avgustom in 3. septembrom, za uvod v poletje pa smo pripravili pravi mali (pred)festival, ki bo tri večere zapored, med 10. in 12. junijem, potekal v čudovitem ambientu atrija občinske stavbe MONG, obiskal pa bo tudi dve idilični podeželski lokaciji, Medano v Goriških Brdih in Gradišče nad Prvačino.

V goste prvič prihaja eden najuglednejših slovenskih filozofov, Mladen Dolar, ki bo med drugim predstavil svojo novo knjigo, Od kod prihaja oblast?, in poskrbel za uverturo v letošnjo festivalsko temo. O tiraniji in fašizmu, pa tudi o jeziku in literaturi, se bo v soboto, 11. junija, pogovarjal z Mirtom Komelom.

Gostili bomo tudi nekatere stare znance Mesta knjige – novinar Ervin Hladnik Milharčič se bo v Medani pogovarjal s Kajo Širok, urednik Razpotij Blaž Kosovel pa bo v pogovoru z Arnetom Zupančičem predstavljal svojo prvo monografijo, Zakaj ZDA nimajo ministrstva za kulturo, ki je pravkar izšla pri Založbi ZRC.

Vse tri večere bomo sklenili s prodorno avtorsko glasbo: v petek, 10. junija, ob 21. uri vabimo v atrij MONG, kjer bo skupina GRUNT uprizorila ugledališčeni koncert BetON7 v režiji Mihe Nemca. Sobotni večer bo sklenil duo Tovariš strmoglavljen, ki z različnimi zvočili prepleta lirične pesmi v kozmične in na trenutke hipnotične aranžmaje, v nedeljo pa nas obišče eden najbolj posebnih in dragocenih domačih kantavtorjev, Črn Škrat.

Kolofon

Organizacija: Društvo humanistov Goriške Soorganizatorji: Društvo Teater na konfini, SNG Nova Gorica, KUD Morgan, Alma Medana, Zavod Magistrala, Mirova kmetija
Sofinancerji: Mestna občina Nova Gorica, Javna agencija za knjigo RS, Javni sklad za kulturne dejavnosti RS
Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa. V primeru dežja bomo sporočili nadomestno lokacijo in/ali termin dogodka.