Mesto Knjige

V Novo Gorico prihaja Mesto Knjige – prvi pravi urbani knjižni festival, namenjen vsem knjigoljubcem, knjižnim moljem, radovednežem, ljubiteljem pisane besede in vsem ostalim, ki vas zanimajo aktualne teme in bi radi o njih tudi razpravljali. Svoje mesto boste našli tudi tisti, ki iščete sprostitev ob kvalitetni glasbeni ponudbi.

.

WeB_Mesto_Knjige_festival_2016

 .

Festival

Festival Mesto Knjige bo sestavljen iz knjižnega sejma in zanimivega programa – okroglih miz, razprav, literarnih prireditev, delavnic, debatne kavarne, filmskih projekcij, glasbenih prireditev in neformalnih druženj. Celotno dogajanje se bo odvijalo na Bevkovem trgu v Novi Gorici, od torka, 31. maja 2016, do petka, 3. junija 2016.

.

Tema: MEJA

Mesto Knjige se razlikuje od drugih knjižnih sejmov po tem, da bo tematsko zaokrožen. Tema prvega festivala bo posvečena vprašanju meje na našem območju,  istočasno pa se obračamo tudi k aktualnem dogajanju v svetu in Evropi. Meja v zgodovini Goriške in danes bo rdeča nit festivalskih dogodkov. Več o temi si preberite tukaj.

.

Pop-up Knjigarna

Jesen pa se bo zgodila popolna novost v slovenskem prostoru – pop-up knjigarna. Gre za svojevrsten dogodek, ki se za omejen čas pojavi v določenem prostoru z namenom ponuditi prebivalcem težje dostopno literaturo in kvalitetno literarno dogajanje. Pop-up knjigarna bo ponujala dostopnost do kvalitetne literature, predstavljala knjižne novosti v pogovoru z avtorji, prav tako pa bodo potekale tudi tematske večdnevne delavnice in glasbeni nastopi.