Odprti poziv za fotografije
Dvojno mesto

Raziščite svetovna dvojna mesta skozi objektiv! Ujemite čezmejne identitete in odnose ter sodelujte v novem brezplačnem javnem razpisu za fotografe.

Rok za prijave: 23. junij 2024

Pridružite se nam pri pripovedovanju zgodbe o dvojnih mestih po svetu in nam pomagajte ustvariti portret izzivov in posebnosti skupnosti, ki živijo ob meji. Partner festivala Mesto knjige, Exhibit Around APS, vabi fotografe z vsega sveta k sodelovanju v tem novem, pomembnem javnem pozivu!

O projektu
Projekt Dvojno mesto je nastal v okviru obsežne multidisciplinarne fotografske pobude, zasnovane ob pripravah na „GO! 2025 Nova Gorica-Gorica – Evropska prestolnica kulture“. Namen projekta je raziskati in razumeti zapleteno realnost skupnosti, ki jih ločujejo meje, ter ponuditi poglobljen pogled na trenutne izzive in dinamiko, ki so značilni za ta dvojna mesta.

Tema
Javni razpis vabi fotografe z vsega sveta, da pošljejo fotografije, ki dokumentirajo dvojna mesta, razpršena po vsem svetu, od katerih jih je samo v Evropi 36, vsako z edinstvenim in zelo različnim obmejnim položajem.
Cilj poziva je preko medija fotografije prikazati vsakdanjo družbeno in kulturno stvarnost, ki je značilna za življenje v dvojnih mestih.
S pomočjo vaše umetniške senzibilnosti in/ali osebnih izkušenj želi projekt zajeti čezmejne identitete in odnose ter tako ponuditi bogat in nazoren prikaz teh krajev.

Komu je poziv namenjen?
Fotografom z vsega sveta, ki želijo poslati posamezne fotografije in/ali serije ter portfolije. Sodelujoči fotografi bodo imeli priložnost za objavo v tematski fotografski knjigi in možnost, da postanejo del pomembne mednarodne fotografske razstave festivala Trieste Photo Days 2024 ob prisotnosti številnih posebnih gostov.

Fotografije
Vsak avtor bo lahko temo interpretiral v žanru, ki mu najbolj ustreza: od socialne reportaže do dokumentarne fotografije, od urbane arhitekture do ulične fotografije, od portretne do kreativne fotografije, od krajinske do umetniške fotografije …

Z veseljem bomo raziskovali dvojna mesta po vsem svetu z vaše edinstvene perspektive!

POSTOPEK PRIJAVE
Razpis je odprt za vse, prijava pa je brezplačna. Če želite oddati fotografije, se registrirajte ali prijavite v uporabniško območje my.dotlogic.net Exhibit Around, izberite razpis La Città Doppia/Double Town in sledite postopku prijave za posamezne fotografije in/ali serije/portfolije.
Izbrali bomo dela, ki bodo postala del referenčne razstave in objavljena v fotografski knjigi, posvečeni projektu.

Preberi celotno besedilo poziva.

Fotografija: Rebeka Bernetič/Mesto knjige

Dvojno mesto je del projekta “Verso GO! 2025” s podporo Regije Furlanija-Julijska Krajina in v partnerstvu dotART Associazione CulturaleIN/ARCH – Istituto Nazionale di Architettura sezione Triveneto ter Društvom Humanistov Goriške (DHG).